• Contact:

  Matrix Felmérő Mérnöki Kft.

  Telefon: (+36 70) 60 11 774
  1118 Budapest, Nagyszeben út 24.
  E-mail: matrixfm [kukac] matrixfm.hu
  http://www.matrixfm.hu
  Seat: 1118 Budapest, Rétköz utca 55/A.

 • Feedback in 24h

  Thanks!

  Than you for your message. We will contact you soon on your specified access.

  Required fields not completed correctly.

 •  
 • Contact

 •  
 

Építményadó audit

Tapasztalatunk szerint az építmény- és telek adó bevallások gyakran pontatlan műszaki adatokon alapulnak. Alapos felmérés és funkció-felülvizsgálat alapján érdemben csökkenthető lehet az adó befizetési kötelezettség.

   1. Munkánk első fázisában áttekintjük az adóbevallások megfelelőségét jogszabályi- és műszaki szempontból egyaránt.
   2. Második lépésben felmérjük az ingatlanokat (helyszíni felmérés) építészeti- és földmérési szakágakban, feltárjuk a műszaki tartalékokat és pontosítjuk a bevallás alapját jelentő alapterületi kimutatásokat.
   3. Ezt követően kidolgozzuk a bevallások tartalmi részét, szakértőink alapos helyismeretére alapozva minden önkormányzat egyedi szabályozásának megfelelően.
   4. Végül összeállítjukaz adóhatóság számára a teljes bevallási dokumentációt, mellékletekkel és végig kísérjük az ügyintézést a bevallás jóváhagyó elfogadásáig.

 

A költségcsökkentés nemcsak jövőbeni, hanem múltbeli befizetésekre is érvényesíthető. Adószakértő munkatársaink felülvizsgálják a korábbi évek bevallásait, és kidolgozzák az esetleges visszaigénylési kérelmeket. A nyomtatványokhoz olyan műszaki melléklet készül, mely egyértelműen igazolja a visszaigénylés megalapozottságát. A MatrixFM igény esetén végigviszi Megrendelőjének képviseletét a folyamat lezárásáig.